برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

۲ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

چند روز قبل یکی از همکاران یک مقاله به من داد در مورد رتبه بندی تیم های ورزشی به کمک ریاضی.

من بعد از خوندن اون مقاله،  یه ایده خیلی جالب به ذهنم رسید در مورد پیدا کردن یک روش برای پیش بینی نتایج مسابقات فوتبال.

روش من متفاوت از روش هایی هست که در اون مقاله به کار رفته. روشی که میخوام به کار ببرم ترکیبی از چبر خطی و تا حدی یادگیری ماشین هست.

برای اینکه کار رو انجام بدم، نیاز به ثبت نتایج ۱۰ هفته اخیر لیگ فوتبال دارم، که وارد کردن نتایجش توی یک دونه فایل اکسل وقت میگیره، امیدوارم آخر هفته بتونم این کار رو انجام بدم. اگر این کار رو کردم و نتایج هفته یازدهم رو پیش بینی کردم، نتیجه پیش بینی رو اینجا میزارم تا ببینیم چقذر روش میتونه خوب کار کنم. البته وارد کردن نتایج ۱۰ هفته گذشته لیگ برتر داخل یه فایل اکسل زیاد وقت میگیره و نمی دونم حوصله کنم این کار رو بکنم یا نه.

اگر کسی از خواننده ها دوست داشت، میتونه تو این کار کمک کنه. توی لیگ ایران ۱۶ تا تیم وجود داره که ۱۰ هفته هم از شروع لیگ گذشته و در هر هفته ۸ بازی در لیگ انجام میشه. من نیاز به یک فایل اکسل با ۱۸ ستون و ۸۰ سطر دارم. در بالای ستون های ۱ تا ۱۶ اسامی تیم های لیگ نوشته بشه و ۸۰ سطر زیری مربوط به ۸۰ بازی هستن. اگر مثلا بازی ۴۲ ام بین تیم های شهر خودرو و سایپا انجام شده باشه، توی سطر ۴۲ ام در ستون های مربوط به شهر خودرو و سایپا عدد ۱ قرار بدید و در بقیه ستون ها عدد صفر. فرض کنید سایپا میزبان بازی بوده و نتیجه هم ۳ بر ۲ به نفع شهر خودرو تمام شده. در ستون ۱۷ ام نوشته بشه کدام تیم میزبان مسابقه بوده و در ستون ۱۸-ام تفاضل تعداد گل های میهمان از میزبان نوشته بشه یعنی در این مثال که من زدم در ستون ۱۸ باید عدد 1- نوشته بشه. حتی اگر دو تیم همشهری هم باشن حداقل رو کاغذ یکیشون میزبان محسوب میشه و اسم اون رو بنویسید. اطلاعات رو میتونید ار سایت ورزش ۳ بگیرید. توی این سایت نتایج جوری نوشته شده که تیمی که سمت راست اسمش نوشته شده میزبان هست.

اگر این فایل رو داشتم ، روشم رو پیاده میکردم و بعد پیش بینی روش رو توی وبلاگ برای هفته یازدهم میزاشتم. البته برای اینکه ببینم الگوریتم چقدر توانمند هست، شاید لازم باشه از چند نفر فوتبال دوست هم بخوام پیش بینی هاشون رو بنویسن و بعد نتایج پیش بینی اونها رو با نتایج پیش بینی شده توسط الگوریتم خودم مقایسه کنم.

این خبر رو که در مورد ربات آشپز بود خوندم.

واقعا پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی و رباتیک فوق العاده سریع هست. یه روزی میاد تو هر آشپزخونه ای علاوه بر یخچال و اجاق گاز و ... یه روبات هم وجود داشته باشه. تازه به نظرم این ربات ها میتونن سینک بشن با گوشی و تبلت و کامپیوتر صاحبشون و براساس اطلاعاتی که از صاحبشون در هر روز میتونن دریافت کنن، بفهمن که صاحبشون چه غذایی اون روز دوست داره و همون غذا رو برای صاحبشون تهیه کنن.

امروز کمی هم با کورتانا دسیار صوتی ویندوز کار کردم، خیلی عالی بود. با اینکه هنوز زبان فارسی براش فعال نیست اما انگلیسی درب و داغون من رو خوب میفهمید. به نظرم دیگه لازم نیست خیلی روی تلفظ وقت بزایم، میتونیم تلفظ لغات رو درب و داغون یادبگیریم، و دستیارهایی مثل کورتانا قادر هستن، تا حد خوبی تلفظ درب و داغون ما رو بفهمن و بعد اون رو به زبان انگلیسی سلیس بیان کنن. 

-----------------------------------------------------------

این خبر پایین هم چون فقط جالب بود میزارمش:

چینی ها الماس رو در آزمایشگاه تولید کردن.

۱۰۰ سال بعد احتمالا الماس اینقدر ارزون بشه که به جای لیوان های شیشه ای، مردم تو خونشون لیوان هایی از جنس الماس داشته باشن!!!