برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۹ ثبت شده است

از نظر من همه این کارهایی که تو دنیا برای مبارزه با کروونا میشه بیفایده اس. من همون موقع ها که کرونا تازه شروع شده بود به یک دوستی گفتم که راه حل کرونا از نظر من اینه:

حدود ۸۰ درصد جمعیت ایران زیر ۵۰ سال هستن که هیچ بیماری زمینه ای ندارن که میشن حدود ۶۰ میلیون نفر، کافیه در عرض ۲ هفته همه این افراد رو به کرونا مبتلا کنیم، با این کار حدود ۶۰ هزار نفر کشته خواهیم داد و با مبتلا شدن حدود ۸۰ درصد جمعیت، بیماری خود به خود فروکش خواهد کرد و روند امور به حالت عادی برمیگرده. اگر کرونا بخواد همینطور ادامه پیدا کنه حدود حداقل ۶۰ میلیارد دلار در چند ماه آینده به اقتصاد ما ضربه میزنه. حالا اگر ما بیاییم این ۶۰ میلیارد دلار رو به ۶۰ هزار نفر ادم سالمی که میمیرن تقسیم کنیم، میشه به ازای هر فوتی ۱۶ میلیارد دلار. خوب همین کار رو میکنیم، ۸۰ درصد افراد رو مبتلا میکنیم و به اون ۶۰ هزار نفری هم که میمیرن به خانواده هاشون یکی ۱۶ میلیارد تومن غرامت میدیم. فکر نکنید این راه حل خیلی ظالمانه هست، سال هاست که ما داریم این کار رو انجام میدیم، سال هاست که ما داریم از خودرو استفاده می کنیم و بابت این استفاده، هر سال حدود ۱۵ هزار نفر میمیرن و ما برای هر فوتی ۲۰۰ میلیون دیه پرداخت می کنیم!!! حالا داریم به مراتب رقم چشمگیرتری پرداخت می کنیم!!! و البته همه ما از جمله خود من این ریسک رو میپذیریم که به احتمال یک هزارم بمیریم!!!

به نظرم  در مورد کرونا۳ اتفاق بیشتر نمی افته:

۱) درمان و یا واکسن بیماری در طی ۲-۳ ماهه آینده کشف میشه (من احتمال این گزینه رو بالا نمی دونم)

۲) همین روند برای ماه ها ادامه پیدا میکنه در نهایت هم در کشور بیش از ۱۰۰ هزار نفر فوت خواهند کرد و به دلیل خوابیدن فعالیت های اقتصادی میلیون ها خانواده با مشکلات بسیار زیاد از جمله فقر روبرو خواهند شد. و بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور ضربه میخوره. فراموش نکنیم که این ۱۰۰ هزار نفری هم که میمیرن همه خانواده دارن و خانواده هاشون دچار انبوهی از مشکلات اقتصادی میشن

۳) راه حلی که بالا گفتم  اجرا بشه (یعنی مبتلا کردن ۸۰٪ افراد جامعه)، در این حالت کمتر از ۱۰۰ هزار نفر میمیرن، اما خانواده هشون دچار مشکل نمیشن و فقط درد فقدان عزیزشون رو میکشن چون با ۱۶ میلیارد تومن بقیه مشکلاتشون حل میشه

========

یادمون باشه که ما مجبوریم گاهی بین بد و بدتر انتخاب کنیم، گزینه ۳ مسلما بد هست اما گزینه ۲ که فعلا در تمام دنیا داره پیگیری میشه به مراتب بدتر هست.

اگر تا ۲ ماه آینده درمان بیماری کشف نشه، همه سیاست مداران دنیا افسوس خواهند خورد که چرا اینقدر شجاع نبودن تا راه حل سوم رو در پیش بگیرن!!!

==============

البته من اعداد رو تخمینی گذاشتم، اگر یه شبیه سازی دقیق تر کامپیوتری صورت بگیره، اونوقت میشه دقیق تر در مورد این راه حل فکر کرد.

من میخوام یه تخمین سرانگشتی از تعداد کسانیکه در ایران گرونا گرفتن اعم از اینکه دارای علامت بودن با نه، به دست بیارم.

امروز  وزارت بهداشت اعلام کرده میانگین سن مبتلایان ققطعی کرونا در کشور ۵۹ سال هست. 

خوب برای سادگی فرض مییکنیم کخ نصف کسانیکه که کرونا شون توسط وزارت بهداشت تایید شده بالاتر از ۵۹ سال هستن و نصف دیگه کمتر از ۵۹ سال. در حال حاضر تعداد کل کرونایی های کشور ۲۳۰۰۰ نفر هست. بنابراین از بین جمعیت بالای ۵۹ سال کشور ۱۱۵۰۰ نفر کرونای قطعی داشتن. (چون افراد با سن بالا بدنشون ضعیف تر هست کرونا بیشتر روشون اثر میزاره و کارشون به بیمارستان میکشه و ازشون تست گرفته میشه). از طرف دیگه جمعیت بالای ۵۹ سال حدود ۵ درصد جمعیت کشورر هست. حالا با یک تناسب ساده میتونیم بگیم که توی ۵ درصد جمعیت ۱۱۵۰۰ کرونایی داشتیم پس توی ۱۰۰ درصد جمعیت ۲۳۰ هزار نفر کرونایی داشتیم (البته تعدادی از این افراد بدون علامت بودن و خوب شدن).

 

نتیجه گیری: در ایران تا حالا حداقل ۲۳۰ هزار نفر مبتلا به کرونا شدن. ( به این دلیل گفتم حداقل که توی افراد با سن بیشتر از ۵۹ هم تعداد زیادی هستن که کرونای بدون علامت میگیرن و بنابراین ازشون تست گرفته نمیشه و کروناشون تشخیص داده نمیشه)

 

از یک طرف همش از مردم حواسته میشه از پیام رسان های داخلی استفاده کنن و از طرف دیگه این پیام رسان های داخلی کار نمی کنن، چند روزه تلاش میکنم ایتا رو نصب کنم، اما همش پیام میدهد به دلیل ارتقا سرور از پذیرش اعضای جدید معذوریم.