این خبر رو نگاه کنید:
:مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال ضمن بررسی رابطه تک فرزندی با افزایش تحصیلات، گفت: 65.3 درصد تحصیل کرده ها حداکثر یک فرزند و تنها 10 درصد آنان چند فرزند دارند.
علی اکبر محزون در گفتگو با مهر به بررسی انجام شده در مورد میزان فرزندآوری در قشر تحصیلکرده جامعه اشاره کرد و افزود: بررسی آماری انجام شده از بین زنانی است که حداقل یک بار تجربه ازدواج را داشته اند در این تحقیق یکبار میزان تحصیلات و یکبار نیز سطح تحصیلات سرپرستان خانوار سنجیده شده است.وی در مورد استانداردهای بین المللی آموزش و تحصیل گفت: استاندارد بین المللی برای آموزش و تحصیل 6 سطح دارد که مرحله اول دوره آموزش پایه یا همان ابتدایی است، دومین سطح پایین تر از متوسطه که همان راهنمایی است، سومین مرحله متوسطه، چهارم آموزش بعد از متوسطه که در ایران جایگاهی ندارد، پنجمین مرحله نیز آموزش عالی که همان کاردانی و کارشناسی است و مرحله آخر که دوره کارشناسی ارشد و دکتراست.مدیر کل دفتر اطلاعات، آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال به حداکثر یک فرزند در زنان مورد بررسی اشاره کرد و گفت: در سرشماری سال 90 ، 21.5 درصد زنان دوره ابتدایی ، 36.6 درصد زنان دارای تحصیلات راهنمایی ، 52.4 درصد زنان دارای تحصیلات متوسطه، 65.3 درصد زنان دارای تحصیلات کاردانی و کارشناسی و 52 درصد زنان دارای مدرک ارشد و دکترا حداکثر یک فرزند داشتند.محزون تاکید کرد: این درحالی است که در سرشماری سال 85 این درصد به ترتیب 25.8 ، 44،55.8،61.3 و 62.4 بوده است.به گفته وی، بررسی انجام شده نشان می دهد حداکثر تک فرزندی در خانواده ها با افزایش سطح تحصیلات بیشتر شده است.محزون به حداقل سه فرزند در خانواده های تحصیل کرده اشاره کرد و افزود: آخرین سرشماری انجام شده نشان می دهد 56.5 درصد زنان با تحصیلات ابتدایی ، 33.9 درصد زنان با تحصیلات راهنمایی، 18.1 درصد زنان با تحصیلات متوسطه ، 10.3 درصد زنان با تحصیلات کاردانی و کارشناسی و 18.1 درصد زنان با تحصیلات ارشد و دکترا دارای حداکثر سه فرزند بوده اند."--------------------------------------------------------------------------------
من قبلا هم تو اینجا در مورد بی معنی بودن خیلی از آمارهایی که ارائه میشه نوشتم. من نمی دونم این نقل قول رو کجا خوندم که نوشته بود " بزرگ ترین دروغ دنیا آمار است."
حالا چرا این آمار بی معنی هست واقعیت اینه که ظرفیت دانشگاهی تو ایران تا همین 10 سال پیش خیلی پایین بود و بنابراین اغلب زنانیکه تحصیلات دانشگاهی دارند فارغ التحصیل این 10 سال اخیر هستند و اگر میانگین سنی زنان تحصیل کرده رو در نظر بگیریم چیزی در حدود 30 سال خواهد بود اما اگر میانگین سنی زنانی رو که تحصیلات ابتدایی دارن رو در نظر بگیریم احتمالا بالای 45 سال خواهد بود. خوب واضحه که یک زنی که 30 سال داره مسلما به مراتب کمتر از زنی که 45 سال داره بچه خواهد داشت.
از این تحقیق نتیجه گیری شده:"بررسی انجام شده نشان می دهد حداکثر تک فرزندی در خانواده ها با افزایش سطح تحصیلات بیشتر شده است."
من واقعا تعجب می کنم از این نتیجه گیری عجیب. مثلا تو همین تحقیق اگه نگاه کنیم می بینیم که تک فرزندی در بین زنان با تحصیلات ارشد و دکتری 52 درصد و در زنان با مدرک کارشناسی و کادانی65.5 درصد هست. باز هم دلیلش همون چیزیه که گفتم، میانگین سنی زنان دارای مدرک ارشد و دکتری بیش از افراد با مدرک کارشناسی و کاردانی هست. پس طبیعیه که به طور متوسط بچه بیشتری هم داشته باشن.
متاسفانه کسانی این آمار رو میدن که دارای عنوان دهن پر کن "مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال" هستن. اگه به آمار دید درستی وجود نداشته باشه مسلما به بزرگ ترین دروغ دنیا تبدیل خواهد شد.
باز هم بر می گردم سر حرفی که همش به انحائ مختلف زدم: برای اینکه به کسی پست مدیریتی داده بشه اعم از مدیر کلی یا نماینده مجلس و شورای شهر و وزیر و رئیس جمهور و... باید از افراد این چند تا مدرک خواسته بشه اگه نداشتن، برای گرفتن پست رد صلاحیت بشن:
1- نمره بالا در یک آزمون هوش استاندارد مثلا آزمون gmat بین المللی
2- داشتن مدرک معتر زبان (مثل تافل و آیلتس و اگه جی آر ای باشه چه بهتر)
3- آشنایی با کامپیوتر و تسلط بر علم آمار (نمی دونم برای اینها آزمون استاندارد وجود داره یا نه، ولی اگه نیست میتونیم خودمون تو کشور برگزار کنیم و کم کم تبدیلش کنیم به یک آٱزمون استاندارد جهانی)
پ ن: من نمی گم میانگین تعداد فرزندان زنان تحصیل کرده از زنان غیر تحصیل کرده کمتر نیست. بلکه من می گم این دیتایی که اینجا توسط آفای محزون ارائه شده این نتیجه گیری که "حداکثر تک فرزندی در خانواده ها با افزایش سطح تحصیلات بیشتر شده است" رو پشتیبانی نمی کنه.