برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

۵ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

امروز تو بازی کلمبیا ژاپن مدافع کلمبیا همون دقایق اولیه بازی توپی رو که داشت گل میشد رو با دست گرفت و هم خودش اخراج شد و هم یک پنالتی به نفع ژاپن اعلام شد.آیا مدافع کلمبیا کار عاقلانه‌ای انجام داد؟

  توی جام جهانی 2010 هم تو بازی اروگوئه و غنا، لوئیس سوارز دقیقه آخر بازی توپی رو که داشت گل میشد با دست گرفت و بعد اخراج شد و غنا هم پنالتی رو نتونست گل کنه و با این کار هوشمندانه سوارز ( ما بارسایی ها کلا هوشمندانه عمل می کنیم!!!)، اروگوئه تونست به نیمه نهایی جام جهانی 2010 برسه.

به طور تجربی هر کسی می تونه متوجه بشه که اگر تو دقایق آخر بازی باشیم و توپی رو که داره وارد دروازه‌ی تیممون میشه رو با دست بگیریم و اخراج بشیم و پنالتی به نفع تیم حربف گرفته بشه(همون کاری که سوارز کرد)؛ به نفع تیممون هست اما گرفتن توپ با دست در دقایق ابتدایی بازی کاری اشتباه هست (همون کاری که بازیکن کلمبیا کرد).

اما حالا یک سوالی مطرح هست اونم اینه: تا دقیقه چند بازی گرفتن توپ با دست عاقلانه نیست؟ ( یا به زبان دیگه از چه دقیقه ای به بعد بهتره که وقتی توپ داره وارد دروازه میشه؛ اون رو با دست بگیرم و اخراج بشیم و پنالتی بدیم اما نزاریم اون توپ گل بشه؟)

به این سوال فکر کنید.

برای راحتی فرض کنید :

الف) 80 درصد پنالتی ها در جریان بازی گل میشن

ب) احتمال اینکه یک تیم در طی t دقیقه به علت اخراج یک بازیکن گلی دریافت کنه رو فرض کنید باشه  \frac{t}{{90}}

------------

با فرضیات بالا جواب مسئله میشه: از دقیقه 72 بازی به بعد بهتره توپ رو با دست بگیریم.

---------

به عنوان یک سوال فرعی :  چطور میشه یک تابع ریاضی برای" احتمال اینکه یک تیم در طی t دقیقه به علت اخراج یک بازیکن گلی دریافت کنه" پیدا کرد ؟( من \frac{t}{{90}} رو با این استدلال ساده نوشتم که فرض کردم اگر یک تیمی 10 نفره از دقیقه اول بازی کنه این 10 نفر بودن به اندازه یک گل تاثیر خواهد داشت. اما میشه به کمک اطلاعات بازی هایی که تا حالا انجام شده و تکنیک های فیت کردن تابع در آنالیز عددی این تابع رو با دقت بیشتری تعیین کرد)

این خبر رو امروز خوندم. قاتل بنیتا اعدام شد.

به نظرم در شرایط فعلی میشه به جای اعدام یک آپشن در اختیار اعدامی قرار داد که هم به نفع اعدامی باشه و هم جامعه. میشه با فرد محکوم به اعدام صحبت کرد و ازش خواست حالا که قرار هست قصاص بشه و بمیره اجازه بده اندامش (مثل قلب، کلیه، کبد و ...) به افراد نیازمند اهدا بشه. در این حالت اعدامی می تونه بدون زجر کشیدن و فقط با تزریق دارو و یا در حالت بیهوشی بمیره که به نفعش هست از طرفی جامعه هم از این سود برخوردار میشه که تعدادی از افراد فرصت دوباره زندگی کردن رو پیدا می کنن.

ایران پس از ۵۲ سال به نخستین تیمی تبدیل شد که بدون حتی یک شوت به سمت دروازه در نیمه دوم پیروز از زمین خارج شده است.(منبع)

نتایج اولیه کنکور دکتری اعلام شده و الآن تعدادی از داوطلبان دارن خودشون رو برای مصاحبه آماده می کنن. توصیه هایی که به نظرم میرسه می تونه برای داوطلبین مفید باشه رو اینجا می نویسم. این توصیه ها بیشتر برای دانشجویان علوم پایه و تا حدی فنی مهندسی معتبر هست و شاید برای رشته های علوم انسانی چندان درست نباشه

1- آیا مقاله آی اس آی داشتن مهم هست؟ 

جواب: بله مهم هست اما بستگی به مقاله اش هم داره، هر مقاله دره پیتی به درد نمی خوره اما اگر کسی یک مقاله در یک مجله خوب داشته باشه؛ می تونه امتیاز خیلی مثبتی براش محسوب بشه

2- آیا مقاله کنفرانسی داشتن مهم است؟

جواب: چندان مهم نیست؛ خیلی به مقالات کنفرانسی اهمیت داده نمیشه

3- آیا کتاب داشتن مهم هست؟

جواب: مهم نیست.

4- آیا داشتن مدرک معتبر زبان مهم است؟

جواب: بله بسیار مهم است. (اما خوشبختانه یا متاسفانه اغلب داوطلب ها تو این زمینه ضعیف هستن و اگر شما هم مدرک زبان ندارید خیلی نگران نباشید)

5- آیا تسلط داشتن به نرم افزارهای مربوط به رشته مهم هست؟

جواب: بله بسیار مهم است. مثلا یک داوطلب آماری که R بلده، نسبت به کسی که بلد نیست، شانسش خیلی میره بالاتر

6- تسلط به مفاهیم پایه مهمتر هست یا مفاهیم تخصصی؟

جواب: نظر شخصی من اینه که تسلط به مفاهیم پایه خیلی مهم تر هست. مثلا دانشجوی فیزیکی که فیزیک 1و2و3 پایه رو خیلی خوب بلده به راحتی می تونه مفاهیم پیچیده جدید رو یاد بگیره. اما داوطبینی وجود دارن که مفاهیم اولیه و پایه رو به درستی بلد نیستن اما تا دلتون بخواد کلمات قلمبه سلمبه تخصصی بلدن، اینها اغلب دانشجوهای دکتری خوبی از آب در نمیان

7- چقدر روی پایان نامه ارشد مسلط باشیم؟

جواب: احتمالا یکی از موضوعاتی که از داوطلب سوال خواهد شد، درباره پایان نامه کارشناسی ارشد داوطلب خواهد بود. داوطلب باید بدونه مصاحبه کننده ها تقریبا چیزی از محتوای پایان نامه اش نمی دونن و باید بتونه دریک زمان محدود یک شمای کلی از پایان نامه اش رو ارائه بده. فرض کنید شما یک پایان نامه 100 صفحه ای دارید اگر به شما بگن در یک پاراگراف اون رو شرح بدید چی می گید؟

به خصوص سعی کنید کارهای برجسته ای که در فرآیند انجام پایان نامه انجام دادید رو خوب بولد کنید؛ مثلا اگر آزمایش سختی رو انجام دادید، کد مهمی رو نوشتید، تونستید توی پایان نامه ایده ای مطرح کنید و از این جور چیزها

8- آیا دانشگاه ها فقط دانشجوهای خودشون رو بر می دارن؟

جواب: این موضوع تا حدی درست هست و طبیعی هم هست به خصوص در مورد دانشگاه های مطرح. بعضی دانشگاه ها سخت گیر هستن و مثلا ممکنه دانشجوهاشون نمره های پایینی داشته باشن اما سطح علمی شون بالا باشه. اما این موضوع خیلی باعث نگرانی نیست. من خودم دانشگاهی برای دکتری قبول شدم که دانشگاه لیسانس و ارشدم نبود.

9- آیا شاغل بودن دانشجو نکته منفی محسوب میشه؟

جواب: بستگی به شغل دانشجو داره؛ این روزها که پیدا کردن شغل برای فارغ التحصیلان دکتری سخت شده، شاغل بودن دواطلب این مزیت رو داره که دغدغه هاش برای آینده کمتر هست و احتمال اینکه در اواسط دوره دکتری دچار یاس و نا امیذی بشه کمتر هست. البته هر شغلی هم مناسب نیست مثلا شغل هایی که تمام وقت دانشجو رو می گیرن اغلب نکته منفی محسوب میشن اما شغل هایی مثل معلمی نکته منفی چندانی محسوب نمیشه.

10- آیا مجرد و یا متاهل بودن داوطلب مهم هست؟

جواب: این سوال خیلی بستگی به مصاحبه کننده داره و نمیشه جواب خاصی بهش داد( البته افراد مجرد اغلب وقت بیشتری رو کارشون میزارن). اما اگر شما مجرد بودید و مصاحبه کننده از شما پرسید که در دوره دکتری می خواهید ازدواج کنید یا نه؟ (معلومه برای چنین مصاحبه کننده ای اینکه شما ازدواج نکنید و تمام وقت روی رساله دکتری کار کنید مهم هست) جواب بدید که قصد ازدواج ندارید. بعد از قبولی هم هر موقع دوست داشتید می تونید ازدواج کنید چون کاری از دست استاد راهنماتون بر نمیاد!!!

11- آیا یکسان بودن محل سکونت و محل دانشگاه تاثیری داره؟

جواب: این هم جواب کلی نداره. بعضی از مصاحبه کننده ها فکر می کنن اگر محل سکونت دانشجو و دانشگاه تحصیل جدا از هم باشه بهتره چون دانشجو کاملا دور از محیط خانواده و رفت آمد هاست و بیشتر روی موضوع رساله اش کار می کنه. و بعضی دیگه فکر می کنن اگر محل سکونت دانشجو و دانشگاه محل تحصیلی یکی باشه بهتره چون اینجوری دانشجو تقریبا تمام ایام تحصیل رو در دسترس هست. اما روی هم رفته این موضوع نباید دغدغه مهمی باشه

12- آیا تغییر گرایش دادن شانس داوطلب رو کم می کنه؟

اگر دو تا گرایش خیلی بهم نزدیک باشن تاثیر چندانی نداره مثلا در رشته ریاضی فاصله چندانی بین گرایش آنالیز عددی و تحقیق در عملیات نیست، اما اگر تفاوت دو گرایش زیاد باشه، یک کم تاثیر منفی میزاره

آرژانتین: با هم برای یک رویا

استرالیا: شجاع و جسور باش، استرالیایی های سبز و زرد می آیند

بلژیک: شیاطین سرخ در یک ماموریت

برزیل: فراتر از ۵ ستاره، ۲۰۰ میلیون قلب

کلمبیا: اینجا، یک رویا، سه رنگ و ۵۰ میلیون قلب

کاستاریکا: وقتی یک کشور هستند، هیچ غیرممکنی وجود ندارد

کرواسی: کشور کوچک، آرزوهای بزرگ

دانمارک: با هم تاریخ سازی می کنیم

مصر: وقنی می گویی فرعون ، تمام دنیا باید بلند شود و گوش دهد

انگلیس: پیروزی برایمان بفرست

فرانسه: قدرت تو، انگیزه ما، پیش برو

آلمان: بیا با هم تاریخ را بنویسیم

ایسلند: بیا رویاهایمان را به واقعیت تبدیل کنیم

ایران: ۸۰ میلیون نفر،یک ملت و یک ضربان قلب

ژاپن: زمان جدال است، آبی سامورایی

کره جنوبی: پلنگ های آسیا دنیا را فتح می کنند

مکزیک: ساخت مکزیک، برای پیروزی ساخته شده است

مراکش: شیرهای اطلس، افتخار مراکش

نیجریه: بالهای افتخار آفریقا

پاناما: پاناما افتخار دو دریا

پرو: ما برگشتیم، ۳۰ میلیون پرویی اینجا سفر می کنند

لهستان: پیش برو لهستان

پرتغال: گذشته افتخار است، حال حاضر تاریخ

روسیه: نترس بازی کن

عربستان: شاهزاده های صحرا

سنگال: غیر ممکن سنگالی نیست

صربستان: یک تیم ، یک رویا، صربستان

اسپانیا: ما با هم شکست ناپذیر هستیم

سوئد: با هم برای سوئد

سوئیس: چهار زبان، یک ملت

تونس: روسیه! اینجا بازیکنان و هواداران تونسی دست در دست هم می آیند 

اروگوئه: خورشید در روسیه می درخشد، آسمان همه جا آبی روشن است

ایران:  “۸۰ میلیون نفر،یک ملت و یک ضربان قلب"

_________________________________

شعار مصر خیلی جالب بود:"وقنی می گویی فرعون ، تمام دنیا باید بلند شود و گوش دهد"

هنوز مصری ها نتونستن باور کنن که دنیا از 4000 سال پیش تا حالا خیلی تغییر کرده و هنوز در رویای گذشته شون هستن.

البته شعار کشور مکزیک به نظرم از همه جالب تر بود.

برای ایران هم به نظرم خوب بود.