بنده خدا وزیر ورزش اوگاندا میخواد توپ رو شوت کنه زمین میخوره. تو این فیلم چیزی که برای من جالب بود، نه زمین خوردن وزیر که، حرکت اون نظامیی که پشت وزیر وایسوده و کفش وزیر رو اخر فیلم بهش میده هست. حرکتش فوق العاده اس
بنده خدا وزیر ورزش اوگاندا میخواد توپ رو شوت کنه زمین میخوره. تو این فیلم چیزی که برای من جالب بود، نه زمین خوردن وزیر که، حرکت اون نظامیی که پشت وزیر وایسوده و کفش وزیر رو اخر فیلم بهش میده هست. حرکتش فوق العاده اس
اسفندیار چهاربند، رئیس مرکز منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش گفته که فارغ التحصیلان آموزش عالی که در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کردن، بسیار ضعیف هستند. چرا که درصدهای خیلی پایینی رو توی آزمون زدن. از جمله گفته:
" آموزش عالی باید پاسخگو باشد که با وجود برگزاری کنکور و همچنین ۴ سال که در دانشگاه شهریه میگیرد، چرا باید وضعیت فارغ التحصیلان ما اینگونه باشد؟"
"دیپلمههای ما خیلی باسوادتر از خروجیهای آموزش عالی هستند. ۳۴۰ هزار نفر در آزمون استخدامی با مدارک تحصیلی مختلف کارشناسی، ارشد و دکترا شرکت کردند، اما حد نصاب بالاترین نمره استان ۵۰ درصد بوده است."
متن سخنان اسفندیار چهار بند رو می تونید اینجا ببینید.
------------------------
من کاملا با این جمله موافقم که کیفیت خروجی آموزش عالی کشور مناسب نیست. اما کسی که انتقاد کرده خیلی برام جالبه، هر کیم انتقاد به کیفیت خروجی آموزش عالی کنه دیگه نباید مسولین آموزش و پرورش انتقاد کنن. چون ما هر ساله کیفیت خروجی هاشون رو داریم می بینیم!!! تازه من تو دانشگاه دولتی هستم و اغلب دانشجوهایی که دانشگاه دولتی قبول میشن (رشته های فنی و علوم پایه که من درس میدم) از متوسط خروجی های آموزش و پروش بالاتر هستن. دانش آموزا بعد از 12 سال مدرسه رفتن دو کلمه انگلیسی بلد نیستن صحبت کنن و نتایج دانش اموزان هم در کنکور کاملا نشان دهنده کیفیت بالای دیپلمه های آموزش و پرورش هست!!!
در کنکور ریاضی از بیخ 131 هزار داوطلب سال 1396، 110 هزار نفر درس ریاضی رو کمتر از 10 درصد زدن. و در کنکور تجربی با 518 هزار داوطلب نزدیک به 400 هزار نفر درس زیست شناسی رو زیر 10 درصد در کنکور 96 زدن. (منبع ++)
امشب ( یا بهتر بگم امروز) ساعت 30 دقیقه بامداد 6 مرداد ماه 1397، طولانی ترین ماه گرفتگی قرن در حال وقوع هست. ماه به یک گوی کامل نارنجی تبدیل شده، البته مریخ هم در فاصله کمی از ماه داره خودنمایی می کنه.
یکی از خوبی های وبلاگ نویسی برای من این بوده؛ که وبلاگ برام مثل یه دفتر خاطرات شده هر از گاهی میرم و پست های قدیمیم رو می خونم یه جورایی خاطرات گذشته برام مرور میشه. امیدوارم سال های سال بتونم به وبلاگ نویسی ادامه بدم، بعد بتونم بعد سال ها بیام و این پست رو بخونم تا یادم بیفته که طولانی ترین ماه گرفتگی قرن رو به همراه امیر حسین ، برادر زاده 9 ساله ام تماشا کردم.
یادی هم بکنیم از زنده یاد نیل آرمسترانگ ، کسی که همیشه ماه برای من مترادف بوده با لحظه ای که نیل پاش رو روی ماه گذاشت. چند ساعت قبل شبکه آموزش تلوزیون برنامه ای رو در مورد ماه گرفتگی شروع به پخش کرده که هنوز هم ادامه داره. توی برنامه می گفت نیل زمانیکه میخواست قدم روی ماه بزاره کاملا خونسرد بود و ضربان قلبش هم افزایش پیدا نکرده بود. یه ادم بزرگ همیشه به کارش ایمان داره و دچار تردید و ترس نمیشه.
نیل آرمسترانگ در کنار کریستف کلمب، فردیناند ماژلان و آمونسن برای من قرار می گیره که دست به یک کشف حیرت آور زدن. نفر بعدی که امیدوارم اینقدر زنده باشم تا بتونم اسمش رو به این لیست اضافه کنم، نمی دونم کیه ولی می دونم قراره چی کار کنه، اون قهرمان!!! قراره قدم روی مریخ بزاره.
امیدوارم هرچه زودتر اون فرد پیدا بشه و من بیام این پست رو ادیت کنم و اسمش رو به افراد بالا در لیست اضافه کنم.
یادی هم بکنیم از ابوریحان بیرونی ریاضیدان و منجم شهیر ایرانی، که کلی کار علمی در زمینه پیش بینی کسوف و خسوف انجام داد.
بیرونی خورشیدگرفتگی هشتم آوریل سال ۱۰۱۹ را در کوههای لغمان در افغانستان کنونی را رصد و بررسی کرد و ماهگرفتگی سپتامبر همین سال را در غزنه پژوهید. و ما هم امروز دقیقا 999 سال بعد از ابوریحان بیرونی در مرداد 1397 برابر جولای 2018 یک خسوف رو رصد!!! کردیم.
ابوریحان بیرونی یک دانشمند به تمام معنا بود با یک نگاه عمیق. همون دانشمند بزرگی که جمله معروف: این مسئله را بدانم و بمیرم بهتر است و یا ندانم و بمیرم رو گفت.
روایت است که ابوریحان در بستر مرگ، بیاد مسئلهای میافتد و از علیبن عیسیالولواجی که به دیدن او آمدهاست میپرسد: ای شیخ! حساب جدات ثمانیه را که وقتی به من گفتی بازگوی که چگونه بود؟! شیخ گفت: ای حکیم بزرگوار اکنون چه جای این سؤال است؟ ابوریحان میگوید: کدامیک از این دو امر بهتر است؟ بدانم و بمیرم یا ندانم و نادان درگذرم؟»
----------------
راستی اگر الان انسان هایی روی ماه بودن می تونستن طولانی ترین کسوف!!! قرنشون رو ببینن.
نکته ای که در محاسبه با کامپیوتر حتما باید مد نظر داشت اینه که، محاسبات کامپیوتری خیلی راحت می تونن منجر به خطا بشن. مثلا دنباله زیر رو در نظر بگیرید:
یک محاسبه ساده؛ نشون میده که :
حالا اگر با کامپیوتر و مثلا به کمک متلب (محاسبه معمولی و نه سیمبولیک) بیاییم مقدار
رو حساب کنیم داریم:
که یک خطای فوق العاده زیاد هست.