برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

۵ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

یکی از اقوام ما با همسایه اش دچار مشکل شده و چند بار کارشون به درگیری کوچک کشیده. خلاصه این میره پاسگاه که از همسایه اش شکایت کنه. تو پاسگاه مامور پلیس اینطور بهش میگه ما فعلا کاری نمی تونیم کنیم اما  دفعه بعد که با هم درگیر شدید یه کاری کن اون طرف تو رو بزنه بعد برو ازش دیه بگیر!!!

اینجاست که فردوسی کبیر میگه:

هنر نزد ایرانیان است و بس********* ندادند شیر ژیان را به کس

امروز برای کاری به سایت گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران سر زدم. آدرسش اینجاست. هیچکدام از لینک هایی که در صفحه هستند کار نمی کنن. هیچ اطلاعاتی در مورد این گروه در دسترس نیست. اصلا نمی دونم هدف از ساختن این صفحه روی اینترنت چی بوده! احتمالا فقط  میخواستن بگن ما هم سایت داریم، صفحه انگلیسی سایت هم که کلا فعال نیست. حالا شما در نظر بگیرید که دانشگاه علوم پزشکی تهران بهترین دانشگله علوم پزشکی کشور هست، ببینید بقیه جاها چه خبره!

« من از مفصل این نکته مجملی گفتم. تو خود حدیث مفصل بخوان ازین مجمل»

 

این هم آدرس گروه رادیولوژی دانشگاه استنفورد ( با آی پی ایران باز نمیشه و باید تغییر آی پی بدید)  البته خودم هم میدونم مقایسه فرغون با سفینه فضایی اصلا کار درستی نیست!!!

یه خبر خوب فضایی این هست که چند روز قبل مریخ نورد کشور چین هم با موفقیت روی مریخ فرود اومد. این خبر خیلی خوبی برای علاقمندان به سفرهای فضایی هست. چین در حال حاضر دومین اقتصاد بزرگ دنیاست که با یک شتاب بالا رو به بیشتر ثروتمند شدن حرکت میکنه. ورود چین به این عرصه رقابت رو در سطح جهانی بالا میبره و شاید دوباره بتونه دوران شکوهمند تسخیر فضا بین سال های ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ رو تکرار کنه. در سال های بین ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ رقابت شدید بین امریکا و شوروی باعث شد موفقیت های فضایی پی در پی شکل بگیرن. اما بعد از اون سال با افت اقتصادی کشور شوروی، فشار رقابت از روی ناسا هم برداشته شد و عملا فرآیند اکتشافات فضایی بسیار کند شد.

اما از سال ۲۰۱۰ به نظرم دوباره برنامه های سفر به فضا شدت خیلی بیشتری گرفته. چین به عنوان یک قدرت بزرگ با اقتصادی توانمند میتونه به صورت یک رقیب جدی× ناسا رو به چالش بکشه و از طرف دیگه شرکت های خصوصی مثل اسپیس ایکس و بلو اوریجین به شدت به دنبال این هستند هر چه سریعتر فرآیند سفر به کرات دیگه رو به سرانجام برسونن تا بتونن سود کسب کنن.

شاید سال های درخشان فضایی ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ در سال های ۲۰۲۰ تا ۲۰۴۰ تکرار بشن.

حالا که انتخابات ریاست جمهوری نزدیکه، داشتم به این فکر میکردم شاید در کمتر از ۱۰۰ سال آینده انتخابات ریاست جمهوری و مجلس  و ... فقط به خاطره تبدیل بشن.

صرف نظر از اینکه چه کسی ریس جمهور بشه، به هر حال ریس جمهور هم یک انسانه و در مورد خیلی از زمینه ها بی اطلاع، مثلا فرض کنید یک ریاضیدان بشه ریس جمهور این شخص ممکنه از ریاضی اطلاعات خوبی داشته باشه اما ممکنه اطلاعات خوبی در زمینه آشپزی نداشته باشه!!!

اما در آینده ای نه چندان دور هوش مصنوعی تمام این محدودیت ها رو از بین میبره، یه روزی سیستم های هوش مصنوعی مثل واتسون آی بی ام، اینقدر توسعه پیدا میکنن که ما آدم ها با کمال میل اونها رو به عنوان ریس جمهور خودمون انتخاب می کنیم. چنین سیستمی همزمان هم پزشک، هم فیزیکدان، هم جامعه شناس، هم مهندس برق، هم استاد موسیقی هم ریاضیدان، هم آشپز حرفه ای هم یک فرمانده نظامی قدرتمند و ... خواهد بود و میتونه به راحتی جامعه رو به بهترین شکل اداره کنه.

درست مثل کامپیوترهای شطرنج باز امروزی که مثل آب خوردن بهترین شطرنج بازان دنیا رو شکست میدن. ادم ها در برابر چنین سیستم های هوشمندی یک تسلیم محض خواهند بود. این سیستم های هوشمند با تصمیمات هوشمندانه شون موفقیت های جوامع انسانی رو روز افزون خواهند کرد.

 

همین الآن هم نمودهایی از این نوع موفقیت ها رو می بینیم، بیش از ۷۰ درصد معاملات در بورس نیویورک به جای اینکه توسط آدم ها گرفته بشه، توسط الگوریتم های هوشمند گرفته میشه. یعنی ادم ها پذیرفته ان که این الگوریتم ها از اونها قوی ترن، خیلی راحت پولشون رو سپردن دست الگوریتم و نظاره گر معاملات الگوریتم ها هستن.

ما آدما به ندرت حاضریم پولمون رو تمام و کمال در اختیار یه انسانی دیگه قرار بدیم ولی پولمون رو راحت در اختیار این الگوریتم ها قرار میدیم.

به هر حال بدون هیچ شکی در آینده نه چندان دور ( بعضی از ما ها اگر عمرمون نسبتا طولانی باشه، اون روزها رو میبنیم) جوامع انسانی نه توسط انسان ها که توسط الگوریتم های خیلی باهوش اداره خواهند شد، و الگوریتم ها به بهترین شکل ممکن جوامع رو اداره خواهند کرد.

ما هم همگی باید تمام تلاشمون رو بکنیم که به اون سمت حرکت کنیم، دولت های باید بودجه تحقیقات هوش مصنوعی رو به صدها برابر افزایش بدهند.  من اگر روز ریس جمهور میشدم ار حقوق همه افراد در کشور ۲۰ درصد کم میکردم و اون رو در زمینه هوش مصنوعی سرمایه گزاری میکردم. چون با موفقیت های هوش مصنوعی خیلی بیشتر از ۲۰ درصد سود به مردم میرسد.

ماشین های بدون راننده مرگ و میر در اثر تصادفات رو از بین خواهند برد. هوش مصنوعی با تفسیر درست عکس های پزشکی و ننایج آزمایشات جلوی اشتباهات پزشکی رو خواهد گرفت و و و

این موضوع کمک میکنه برابری بین انسان ها هم افزایش پیدا کنه، درست مثل بازی شطرنج، الآن هیچ تفاوتی بین یک شطرنج باز حرفه ای و یک شطرنج باز آماتور نیست چون هر دو مثل آب خوردن از کامپیوتر شکست میخورن! یا مثل تقسیم کردن، دیگه هیچ تفاوتی بین یک نابغه خیلی تیز هوش و یک فرد خیلی کم سواد و کند ذهن در تقسیم کردن دو عدد بر هم وجود نداره، چون هر دو نفر گوشی شون رو از جیب در میارن و راحت تقسیم مورد نظر رو انجام میدن. به نظرم با مدیریت هوش مصنوعی بر جوامع دنیا به جای بسیار عادلانه تری تبدیل خواهد شد. 

 

بالگرد مریخی نبوغ سومین پروازش رو هم با موفقیت انجام داد. سومین پرواز نبوغ رو میتونید اینجا تماشا کنید. پرواز یک بالگرد توی جو بسیار رقیق مریخ کار خیلی بزرگی هست. پرواز نوبغ به نظرم حتی از پرواز برادران رایت هم مهم تر بود.

========

امروز تو اخبار خوندم سعید الصحاف وزیر اطلاع رسانی دولت عراق در زمان صدام فوت کرد. توی جنگ سال ۲۰۰۳ بین امریکا و عراق با این سعید الصحاف کلی خاطره داشتیم! هر روز گزارشات شگفت انگیزی از پیروزی های ارتش صدام می داد. بعد از سقوط صدام بنده خدا رفت خودشو تسلیم کنه، امریکایی ها دستگیرش نمی کردن می گفتن اسمت تو لیست مقاماتی که باید بازداشت بشن نیست. حیف شد مرد. کلا خودش به تنهایی یه استندآپ کمدی بود. خیلی وقت بود ازش خبر نداشتم، تا اینکه امروز فهمیدم مرده.

==========

تگزاس بیش از یک ماهی هست که محدودیت های کرونایی رو لغو کرده، تعداد مبتلایانش به کرونا خیلی کمتر از میشیگان شده که  محدودیت های کرونایی توش همچنان برقرار هست!

==============

چند وقت قبل یکی از همکارا یک سوال از هندسه دبیرستان آوورد و به من نشون داد. یه سوالی بود از اونا که چند تا مثلث تو هم دیگه هست و یکی از زوایا را خواسته بود. بعدآ راه حل دو نفر معلم رو هم به من نشون داد، یک معلم کرمانی با یک روش کاملا ایتکاری سوال رو به طور هوشمندانه ای حل کرده بود و جواب سوال که ۴۵ درجه بود رو به دست آوورده بود و این همکارم کلی از کار اون معلم کرمانی خوشش اومده بود. یه معلم دیگه کار خیلی ساده تری کرده بود، شکل مورد نظر رو عینا کشیده بود و خیلی ساده با نقاله زاویه مورد نظر رو ۴۵ درجه به دست آورده بود. به همکارم نگفتم اما توی دلم  از کار معلم دوم خیلی بیشتر خوشم اومد! وفتی میشه با نقاله جواب سوال رو به راحتی به دست آوورد، چرا این کار رو نکنیم؟!!!

یاد ماجرای امتحان بور فیزیکدان مشهور افتادم. تو امتحان سوال میاد چگونه میتوان به کمک یک فشار سنج ارتفاع یک ساختمان را اندازه گیری کرد و بور جواب میده، یک طناب به فشار سنج میبندیم و آن را از ساختمان آویزان میکنیم ارتفاع ساختمان برابر  است با طول طناب به اضافه طول فشار سنج!!!