برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

چرا نباید کار امروز را به فردا انداخت؟

دوشنبه, ۲۶ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۴۱ ق.ظ

چرا نباید کار امروز را به فردا انداخت؟

اگر کسی می‌خواهد در کارهای خود موفق شود طبق سفارش دین اسلام و بر اساس اصول اجتماعی نباید کار امروز را به فردا بیندازد، چراکه عمر انسان به حدی نیست که بخواهد هر روز در کارهای خود تاخیر ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، برای این اصل مهم دین اسلام سفارشات زیادی دارد که به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم:

امام علی (ع) در این مورد می‌فرمایند: بدانید که روزها سه است، روزی که گذشت و امیدی به بازگشت آن نداری، و روزی که مانده و هم‌اکنون در آنی، و روزی که می‌آید و اطمینان به آمدن آن نیست. دیروز پند است، و امروز غنیمت، و از فردا خبری نداری که از آن کیست ... امروز امانتداری است که هر چه به او بسپاری (و هر کاری که در آن انجام دهی) به تو باز خواهد گرداند.

امام صادق (ع) به نقل از امیرالمومنین علی (ع) می‌فرمایند: مبادا که برای پرداختن به عمل، امروز و فردا کنید؛ هر وقت امکان برایتان پیدا شو، به کار برخیزید.

امام باقر (ع) می‌فرمایند: مبادا در عمل تاخیر کنید که تاخیر دریایی است که بسیار کسان در آن به هلاکت می‌رسند.

امام علی (ع) به پسرش محمد حنفیه می‌فرمایند: فقط امروز از آن توست زیرا که به رسیدن فردا اطمینان نداری.

پیامبر (ص) می‌فرمایند: دنیا ساعتی است پس آن را به طاعت صرف کنید.

امام علی (ع) در حدیثی دیگر خطاب به بندگان خدا می‌فرمایند: اکنون به کار برخیزید که زبان‌ها باز است و بدن‌ها تندرست و اندام‌ها نرم و به اختیار و عرصه فعالیت گسترده و میدان کوشش بزرگ.

امام علی (ع) می‌فرمایند: دل‌مشغولی به آنچه از دست رفته تباه کردن وقت است.

امام علی (ع) در حدیث دیگری می‌فرمایند: (انسان ناموفق) به آنچه که از میان می‌رود مباهات می‌کند و درباره آنچه باقی می‌ماند سهل‌انگاری روا می‌دارد.

پی‌نوشت:

مکارم‌الخلاق /۵۴۰

تحف‌العقول/۱۵۸

بحار ۱۰/۱۱

بحار۷۸/۱۶۴

مستدرک نهج‌البلاغه/۱۵۳

نهج‌البلاغه/ ۶۳۲

غررالحکم /۲۶

منبع:
الحیات محمد رضا حکیمی
  • عباسی

نظرات  (۲)

salam mes hamishe matalebeton ali has
اى ابوذر! زنهار که بر اثر آرزو ، کار امروز را به فردا فکنى ؛ زیرا که تو در امروز به سر مى برى نه در فردا ؛ چه اگر فردایى براى تو بود ، در فردا نیز چنان باش که امروز بوده اى و اگر فردایى در کار نبود به خاطر کوتاهى کردن در کار امروزت پشیمان نشوى .{رسول خدا (ص)}
--------------------------------------------------------------------------
هر وقت اومدم یه کاری رو بذارم واسه بعد بد بدتر شد یعنی برخلاف اینکه در زمان تصمیم گیری به امید بهتر شدن شرایط درآینده اون تصمیمو گرفتم اما درواقع اصن چنین موقعیتی که تصورش میکردم بوجود نیومد.
یکی از شایع ترین مصداق کارامروز به فردا افکندن ما دانشجوهای متوسط اینه که وقتی میان ترما شروع میشه وامیستیم نزدیک امتحان شد هول هولی میخونیم تمرین هم که وقتشو نداریم حل کنیم اونوقت روز امتحان استاد بنده خدا که میاد داخل کلاس ناله ها میره به آسمون!!! من چندباری خیلی موافق بودم با عقب انداختن تاریخ امتحانم اما بدتر شد!چون همون طور که دراین پست گفته شده به دلیل عمر و فرصت کوتاه عمر آدم نمیتونه کارهای امروز رو به روزی دیگه بندازه که ظرفیت اون روز و توان اون آدم در اون روز مثه روزهای دیگه ست
خیلی عالی بود پستتون راستش منم قبل ازاینکه بیام نت داشتم به همین مسئله فکر میکردم. شما تکمیلش کردین.ممنون/

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی