زمستان بدون بارش
الآن بیشتر از یک ماه از زمستون می گذره و حداقل تو قم خبری از بارندگی نیست. تو تهرانم که وضع به همین شکل هست. من به خاطر نمی یارم زمستونی رو دیده باشم که توی دی ماه تقریبا بارندگی صورت نگیره (فکر کنم سر جمع 3-4 ساعت بارندگی داشتیم). مسلما تابستون با مشکل کم آبی مواجه می شیم. به نظرم توصیه به صرفه جویی هم به نظرم دیگه کافی نیست.باید دنبال راه های بهتری باشیم.
بخش زیادی از آب شهری مصرفی در ایران درشستشو مصرف میشه که به نظر من آب بعد از شستشو تا حد زیادی تمیز هست. اگر بشه این آب ها به جای اینکه وارد جوی (جوب) های داخل خیابون بشن وبعد بخار شن برن هوا، یه دستگاهی چیزی بسازن (مثل همین دستگاه های آب شیرین کن که در قم استفاده میشه) که بتونه 50 درصد از آب مصرفی رو دوباره تصفیه کنه و دوباره بشه حداقل برای شستشو ازش استفاده کرد، اینجوری مثل این میمونه که ما منابع آب شهری در دسترس رو دوبرابر کرده باشیم. چرا که در این حالت اگر 1 لیتر آب داشته باشیم یه بار خودش مصرف میشه؛ دوباره نصفش به چرخه مصرف برمی گرده و مصرف میشه که میشه نیم لیتر باز نصف این نیم لیتر استفاده میشه که میشه یک چهارم لیتر و ... که اگر همه این اعداد رو با هم جمع کنیم (یک سری هندسی هست) جمعش میشه 2 یعنی از یه لیتر آب به اندازه 2 لیتر بهره برداری میشه.
به هر حال باید خودمون رو با شرایط جدید وفق بدیم. و قبول کنیم که ایران داره به سمت بیابانی شدن میره، پیش بینی ناسا هم همینه که کشورهای منطقه خاورمیانه تا 30-40 سال آینده با خشکسالی شدیدی روبرو خواهند شد.
------------------
بدانید، زمینى که شما را بر پشت خود حمل مى کند و آسمانى که بر سرتان سایه گسترده است ، فرمانبردار پروردگار شما هستند و اگر برکات خود را بر شما ارزانى مى دارند، بدان سبب نیست که بر شما دل مى سوزانند یا مى خواهند به شما تقرب جویند یا از شما امید خیرى دارند، بلکه ، خداوند آن دو را فرمان داده که به شما سود رسانند و آن دو هم اطاعت کرده اند. خداوند، زمین و آسمان را براى مصالح شما بر پاى داشته و آن دو نیز برپاى ایستاده اند.
ایزد تعالى بندگانش را که مرتکب اعمال ناشایست شوند، به کاسته شدن میوه هاشان و نگه داشتن برکات از ایشان و فرو بستن خزاین خیرات به روى آنان مى آزماید. تا توبه کنندگان توبه کنند و گناهکاران از گناه کردن باز ایستند و پندگیرندگان پند گیرند.
و آن که اراده گناه کرده و منزجر گردد. خداوند، آمرزش خواستن را سبب فراوانى روزى و رحمت بر آفریدگان قرار داده ، که فرماید: ((از پروردگارتان آمرزش بخواهید که او آمرزنده است . تا از آسمان برایتان پى در پى باران فرستد. و شما به اموال و فرزندان مدد کند.))(39) پس ، خداوند رحمت کند کسى را که به توبه روى آورد و از خطاهاى خود بخشش طلبد و بر مرگ خود پیشى گیرد و تدارک امر آخرت کند.
اى خداوند، ما به سوى تو بیرون آمده ایم ، از درون خیمه ها و خانه هایى که ناله و فریاد ستوران و کودکانمان از آن بلند است . در حالى که ، رحمت تو را مى طلبیم و امید به فضل نعمت تو بسته ایم و از عذاب و خشم تو بیمناکیم .
بارخدایا، ما را به باران خود سیراب نما و نومیدمان باز مگردان و به قحط هلاک منماى و به آنچه سفیهان کرده اند مؤ اخذت مکن . اى بخشاینده ترین بخشایندگان .
اى خداوند، ما به سوى تو بیرون آمده ایم ، تا آنچه را که بر تو پوشیده نیست به تو شکایت کنیم . زیرا تنگناهاى دشوارمان به بیچارگى کشانده ، خشکسالیهاى مشقت بار ما را به درگاه تو رانده . و خواسته هاى دست نایافتنى به رنجمان افکنده و فتنه هاى ناهنجار، گریبانگیرمان شده است .
بار خدایا، از تو مى خواهیم که ما را، از درگاه خود، نومید بازنگردانى و اندوهگین واپس نفرستى و ما را به گناهانمان مورد خطاب قرار ندهى و برابر اعمالمان کیفر ندهى .
بار خدایا، بر ما باران و برکت و روزى و رحمت خود بگستران . بر ما بارانى ببار سودمند، سیراب کننده ، رویاننده گیاهان ، که برویاند هر چه را که نابود شده ، و زنده گرداند، هر چه را که مرده است . بارانى بر ما ببار، که تشنگى را برطرف گرداند که و میوه ها را افزون سازد و زمینهاى پست را سیراب کند و بر دره ها سیلاب افکند و درختان را برگ رویاند و نرخها را بشکند که تو به هر کارى که بخواهى توانایى .
نهج البلاغه (خطبه 141)
- ۹۳/۱۱/۰۲