برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

نوشته های خواندنی

سه شنبه, ۲۰ بهمن ۱۳۹۴، ۰۷:۰۲ ب.ظ

یه مدت به خاطر یه مشکلاتی دیگه خیلی دل و دماغ نوشتن رو ندارم. امروز این دو پست محمد رضا شعبانعلی  یعنی یک دلنوشته کاملا شخصی و تکنولوژی به کجا می رود رو خوندم. خیلی عالی بودن.

ما در طلیعه یک عصر جدید قرار داریم. افرادی که تقریبا 6000 سال قبل در منطقه بین النهرین (عراق کنونی) قرار داشتن عصر جدیدی رو با اختراع خط شروع کردن. اختراع خط به انسان ها این اجازه رو داد که  تجربیاتشون رو به نسل های بعدی منتقل کنن و یک سرعت شگفت آور به پیشرفت انسان ها داد. با توجه به اسناد کشف شده؛ نسل فعلی انسان ها بیش از 50 هزار سال هست که روی این کره خاکی زندگی می کنن؛ اما دست اوردهایی که انسان ها در این 5 هزار سال اخیر داشتن خیلی خیلی خیلی بیشتر از دست آوردهایی هست که در طی 45 هزار سال قبل داشتن؛ و این دست آوردها جز به مدد اختراع خط که اجازه می داد انسان ها تجربیاتشون رو به نسل های بعدی منتقل کنن به وجود نیومده.

انسان هایی که 6000 سال پیش در تمدن سومر زندگی می کردن حسی شبیه به حس ما در شرایط فعلی داشتن. انقلاب عظیم دوم انسان ها در راهه. انقلاب هوش مصنوعی و عصر استفاده از کامپیوترها!!! و ما در طلیعه این انقلاب قرار داریم.

زیاد فاصله نداریم از روزی که کامپیوترهایی بسازیم که بتونن مثل ما فکر کنن (به نظر من حداکثر 100 سال فاصله داریم!!) و الآن در اون مسیر حرکت می کنیم. همین که این مهم محقق بشه سونامی عظیمی راه می افته!  این کامپیوتر ها فکر می کنن و کامپیوترهای بهتری می سازن و اونها هم فکر می کنن و نمونه های بهتری می سازن و به همین ترتیب در مدت زمانی کوتاه بهمن علمی بزرگی راه می افته طوری که دست اوردهای ما در 5 هزار سال گذشته در برابر اون صفر محسوب میشه, همونطور که دست آوردهای انسان های 50 هزار سال گذشته در برابر ما انسان های عصر خط ناچیز محسوب میشه.

خیلی ها نمی دونن ما تو چه عصر مهمی قرار داریم, همونطور که احتمالا مردم 6000 سال پیش هم نمی دونستن!!! 

اگر کل بودجه تحقیقاتی دنیا دست من بود؛ من همه اون بودجه رو در زمینه  هوش مصنوعی خرج می کردم چرا که همین که ما در زمینه هوش مصنوعی موفق بشیم به کمک اون  می تونیم در همه زمینه های دیگه به پیشرفت برسیم.

پ ن: این خبر هم در مورد پیروزی کامپیوتری به نام واتسون (مربوط به شرکت IBM ) بر دو نفر از قهرمانان مسابقه جئوپاردی. جالب هست.

  • عباسی

نظرات  (۲)

در مورد مطلب پی نوشت این پست باید بگم که  با اینکه بقسمت اولش جالب بود اما این قسمتش" هدف قدم گذاشتن به قلمروی جدید در صنعت رایانه هایی بود که می توانند بیاموزند و آنچه انسانها از آنها می پرسند را واقعا درک کنند."
رایانه ای میتونه بیاموزه؟! مگه رایانه جز ابزاری برای اجرای یک سری دستورات و برنامه است؟!
آنچه انسان ازش بپرسه درک کنه؟ خنده دار نیست؟!
پاسخ:
رایانه های امروزی می تونن یاد بگیرن و اشتباهات خودشون رو به صورت خودکار اصلاح کنن. مثلا مریخ نورد "کنجکاوی" این قابلیت رو داره که زمانیکه در یک موقعیت حساس قرار می گیره (و به دلیل فاصله زمین و مریخ چندین دقیقه طول می کشه تا بهش فرمان برسه) خود کنجکاوی شخصا فکر می کنه و تصمیمی که درست تر هست رو می گیره!
کامپیوترهایی که تو بازارهای بورس دارن معاملات خودکار رو انجام می دن به مرور؛ و به طور خودکار داره تجربشون زیاد میشه و دقت معاملاتشون افزایش پیدا می کنه.
خیلی ها هنوز تو ایران تو تفکرات 40-50 سال پیش که کامپیوتر رو یه ماشین حساب خیلی سریع می دونستن موندن؛ اما تو دو دهه اخیر خیلی چیزها عوض شده و بهتره کم کم قبول کنیم که کامپیوترها هم فکر می کنن. با این روندی که داره جلو میره شاید چند دهه بعد کامپیوترها خواب هم ببینن!!!
سلام،
الهی که هرچه سریعتر سرتون از مشکلات خلوت شه.

در مورد پاراگراف اول خیلی موافقم!
وقتی قرار بود یه سوال استاد زبانم رو درباره اینکه بنظرت مهمترین اختراع چیه جواب بدم، اونموقع فکرکردم مهم ترین اختراع ابزار نوشتنه! اما الان فهمیدم خب اختراع خط مهم تره! چون ابزار بتدریج برای یه کاری ساخته میشن و ا خط نباشه ابزار نوشتنش که لزومی نداره اختراع بشه!
................................................................
یعنی واقعا یه کامپیوتر میتونه مثه یه آدم فکرکنه؟!
یعنی میتونه هر سوالی رو جواب بده؟!(منظورم سوالاییه که یه آدم با درکش از محیط اطرافش جواب میده)
یعنی میتونه وقتی داره به موضوعی فکر میکنه اون موضوع رو به موضوعات کوچکتر تبدیل کنه و حالات مختلف رو برای هر قسمتش در نظر بگیره تا مسئله اصلی حل بشه؟!
یعنی همه جوانب مسئله رو در نظرمیگیره؟!
یعنی اگه در سوال یه شرطی گذاشته بشه بازم میتونه یه جواب درست بده؟
من چجوری تصورش کنم؟! من چقدر سوال دارم!
بهتره برم در موردش بخونم.
پاسخ:
سلام.
در مورد اینکه یک کامپیوتر چطور می تونه فکر کنه بحث های فلسفی زیادی هست. مثلا یه نمونش؛ مسئله اتاق چینی هست.
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82_%DA%86%DB%8C%D9%86%DB%8C
یه بحث دیگه ای هم که اینجا پیش میاد اینه که ما هنوز خودمون به درستی نمی دونیم که چطور فکر می کنیم. پس اینکه بگیم کامپیوترها مثل ادم ها فکر کنن ؛ ددر حالیکه نمی دونیم آدم ها چه طور فکر می کنن!!! سوال دقیقی نیست!!! البته من خودم هم داخل متن نوشتم مثل ما فکر می کنن!!! بدون اینکه بدونیم فکر کردن ما چطور هست!!!
ما ادم ها الان داریم پرواز می کنیم ولی نه مثل پرنده ها بلکه با هواپیما؛ کامپیوترهای هوشمند اینده هم قادرن مسائل مختلف رو حل کنن؛ شاید روش حلشون شبیه ما نباشه ولی به هر حال به جواب درست می رسن!!!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی