برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

کتاب پول

يكشنبه, ۲۰ مرداد ۱۳۹۸، ۰۱:۴۹ ب.ظ

چند روز قبل کتاب پول نوشته یوال نوح هراری با ترجمه محمد رضا فرهادی پور رو خوندم. فصل آخر کتاب فوق العاده برای من جذاب بود. یعنی حرف هایی بود که من همیشه میخواستم بنویسم و حالا نوح هراری اون حرف ها رو نوشته بود.

----------

توی فصل آخر این کتاب به یک موضوع جالب اشاره شده بود و اونم اینکه طبق آزمایشی که فیسبوک روی 86 هزار داوطلب انجام داده بود؛ از این 86 هزار داوطلب خواسته بود که هر کدام به 100 پرسش در مورد شخصیت خودشون جواب بدن. بعد الگوریتم هوش مصنوعی فیسبوک فقط از روی 10 لایک این افراد، سخصیت و علایق این افراد رو بهتر از همکارانشون تشخیص داده بود، از روی 70 لایک شخصیت افراد رو بهتر از دوستانشون تشخیص داده بود، از روی 150 لایک شخصیت افراد رو بهتر از اعضای خانواده تشخیص داده بود و با 300 لایک شخصیت افراد رو حتی بهتر از همسرانشون تشخیص داده بود.

----

جالبه هست، نه؟ فقط با سیصد لایکی که شما توی مثلا اینستاگرام انجام میدید فیسبوک قادر هست بهتر از هر شخص دیگه ای در دنیا به نوع شخصیت شما پی ببره!!!

-----------

این قابلیت میتونه خیلی کمک کننده باشه، مثلا افراد میتونن از فیسبوک بخوان که شخصیتوشن رو تشخیص بده و بهترین رشته تحصیلی که این فرد میتونه توش موفق بشه و یا همسر مناسب و یا محل زندگی مناسب و یا نوع ماشینی که شخص باید بخره رو بهش بگه. به نظرم زمانش رسیده که ما خودمون رو خیلی به زحمت نندازیم بابت فکر در مورد انتخاب شغل یا رشته تحصیلی یا همسر یا نوع ماشین یا محل زندگی، میتونیم راحت زندگیمون رو کنیم و هر موقع با سوالات اینجوری روبرو شدیم، به الگوریتم هوش مصنوعی فیسبوک بگیم جوابش رو به ما بگه.

دوران مشورت کردن با افراد با تجریه و کار کشته تمام شده، حالا دور دوره هوش مصنوعی هست!!! به جای اینکه با آدم هایی مشورت کنیم که معلوم نیست واقعا چقدر با تجربه باشن، میریم با الگوریتم های باهوش مشورت میکنیم!!!

البته همین الآنم ما تا حدی داریم همین کار رو می کنیم. مثلا اگر جایی بخواهیم بریم با گوگل مپ مشورت می کنیم تا بهترین مسیر رو بهمون نشون بده، با علی بابا بهترین پروازها رو پیدا می کنیم و به جای مشورت با افراد آشنا به محل با اسنپتریپ هتل ها رو پیدا می کنیم.

-----------------------

روز به روز نیازمون به آدم های دیگه کمتر و کمتر میشه، ای کاش سال 1400به دنیا میومدم.

 

  • عباسی

نظرات  (۱)

سلام به همگی

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوَلَایَةِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ(عَلَیْهِ السَّلام) وَ الْأَئِمَّةِ (عَلَیْهِمُ السَّلام)

عید غدیر مبارک

 

دوستان عزیز اگر هم فرصت داشتید سخنان علامه جوادی آملی که به مناسبت این روز است و حدود 20 دقیقه است رو گوش کنید.

yon.ir/XyLaR

قسمتی از سخنرانی:

"...
با خود آیات قرآن, با خود روایات, با خود سیره, با خود سنّت, با سریره، تمام مشکلات را حل کرد؛ منتها بشر باید بداند که کَف سواد همین علوم تجربی است که از این پایین‌تر دیگر ما سوادی نداریم، بعد از علوم تجربی، یعنی فیزیک و شیمی و امثال آن که علوم حسّی و تجربی‌ هستند, علم ریاضی است که نیمه‌تجربی است و نیمه‌تجریدی, بالاتر از آن علم کلام است علم تجریدی, بالاتر از آن فلسفه است تجریدیِ تام, بالاتر از آن عرفان نظری است تجریدی اتم, و عرفان شهودی هم سرجایش محفوظ است. آنکه الآن در دست بشر است، کف سواد است، از این پایین‌تر ما دیگر علمی نداریم، برای اینکه با چشم و گوش می‌خواهند ببینند؛ اما آنکه با عقل می‌بیند، از ریاضیات به بالاتر شروع می‌شود. آنها چون حداکثر درک و ادراکشان ریاضی بود، علم ریاضی را ملکه علوم تلقّی می‌کردند، این صف دوم است؛ اما بحث‌های دقیق‌تر فوق مسئله ریاضی است ... "

 

پاسخ:
سلام.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی