برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

۵ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

امروز قیمت بیت کوین رو نگاه کردم، 8500 دلار بود. یاد یکی از دوستام افتادم ( هم  خوابگاهی بودیم تو دوره فوق لیسانس)، این دوستم زمان پروژه دکتراش، یه بخشی از پروژه دکتراش مربوط میشه به  رمز نگاری؛ اینم علاقمند میشه و 4 سال پیش،میره چند تا بیت کوین میخره!!!  بعد یه مرتبه ثروت کلانی نصیبش میشه!!! چون به طور همزمان هم بیت کوین گرون میشه و هم دلار.

------------

نمی دونم چرا حس قوی دارم که تا سال 2030 بیت کوین به معتبرترین ارز در دنیا تبدیل میشه و قیمتش به 100 هزار دلار میرسه( البته شاید خیلی زودتر به قیمت 100 هزار دلار برسه). بیت کوین ارز آینده اس. حیف که قیمتش خبلی گرون شده و خریدش از ایران راحت نیست و الا حتما بیت کوین میخریدم.

به نظرم بانک مرکزی کشورمون باید یه مقدار از طلاهاش رو بفروشه . پولش رو بیت کوین بخره، بعد اعلام کنه که فروش نفت ایران با بیت کوین انجام میشه، همینکه چند تا کشور به طور رسمی معاملات با بیت کوین رو شروع کنن قیمت بیت کوین شروع به افزایش خیلی بیشتری میکنه، و سود خوبی نصیب کشور میشه!!! اصلا حالا که امریکا معمالات دلاری با ایران رو تحریم کرده باید ایران با قدرت بره سمت بیت کوین، بیت کوین رو که دیگه امریکا نمیتونه تحریم کنه.

----------------------

این پست رو اینجا نوشتم و مطمئنم دو سال دیگه میام اینجا میگم ای کاش دو سال پیش کاهلی نمیکردم و به هر ضرب و زوری بود بیت کوین میخریدم!!! 

افسانه ای هست که میگه: وقتی سپاه اسکندر وارد وارد سرزمین ظلمات میشه، و چیزی دیگه با چشم دیده نمیشه، اسکندر به سپاهیانش میگه، از این ریگ هایی که زیر پاتون هست بردارید، ولی بعد میگه هر چقدر از این ریگ ها بردارید پشیمون میشید. به هر حال خیلی از سپاهیان اسکندر میگن حالا که قراره پشیمون بشیم اصلا هیچی بر نداریم، تعداد  کمی یه مشت بر میدارن،تعداد خیلی کمی دو مشت برمیدارن و تعداد خیلی خیلی کمی  یه گونی. وقتی از سرزمین ظلمات خارج میشن؛ همه متوجه میشن که اون ریگ ها طلا بودن؛ اونایی که یک گونی برداشته بودن، حسرت میخورن که چرا دو گونی بر نداشتن، اونایی که  دو مشت برداشته بودن، حسرت میخورن که چرا یه گونی بر نداشتن، اونایی که یک مشت برداشته بودن حسرت میخورن چرا دومشت برنداشتن، و اون خیل عظیمی که هیچی بر نداشتن حسرت میخورن که چرا لااقل یک مشت بر نداشتن.

حکایت ما مردم دنیا و بیت کوین در ده سال پیش، ماجرای اسکندر و سپاهش در سرزمین ظلمات هست که به صورت عملی اتفاق افتاده. این دوستم رو که بالا گفتم بهتون؛ چند وقت پبش باهاش تلفنی صحبت میکردم کلی افسوس میخورد که چرا اون موقع بیت کوین بیشتری نخریده!!!

--------------------

تعداد کل بیت کوین هایی که میشه استخراج بشه، بیشتر از 21 میلیون بیت کوین نیست. که تا الآن حدود 18 میلیون تاش استخراج شده, یعنی به مروز زمان عرضه بیت کوین به شدت کاهشی میشه در حالیکه علاقه به بیت کوین به شدت رو به صعود هست. تا سال 2050 بیت کوین زیر یک میلیون دلار نخواهد بود!!!

من الآن کلی کار دارم  نمی دونم چرا نشستم و دارم اینا رو مینویسم!!!


پ. ن: هنوز 2-3 روز نشده که این پست رو نوشتم و بیت کوین به 9400 دلار رسیده. یعنی  نسبت به 2-3 روز پیش حدود 12 میلیون گرونتر شده!!!


کارل فردریش گاوس بزرگترین ریاضیدان همه تاریخ بوده (البته از نظر من و خیلی های دیگه) و امروز متوجه شدم که گاوس میتونه همکار من!!! محسوب بشه.

من با تومی الفوینگ مقاله دارم، تومی با یعیر سنسور مقاله داره، یعیر با هانس اشنایدر مقاله داره، هانس با الکساندر استروفسکی مقاله داره، الکساندر با ادموند لاندو مقاله داره.  ادموند هم با برنارد ریمان مقاله داره و برنارد ریمان هم با کارل فردریش گاوس مقاله داره.

واقعا افتخار بزرگی نصیب گاوس شده!!!

انیشتین هم همکار من محسوب میشه!!!

من با تومی الفوینگ مقاله دارم، تومی با جین گلوب مقاله داره، جین با جرج فورسیت مقاله داره، جرج با ارنست استراوس مقاله داره و ارنست هم با آلبرت انیشتین.

----------

متاسفانه نیوتن از این شانس محروم بود که همکار من محسوب بشه!!! ولی باز دست نیوتن درد نکنه، انیشتین و گاوس هی میخوان خودشون رو به من بچسبونن از اعتبارم سو استفاده کنن. دی

mathscinet سایت فوق العاده ای هست که کلی اطلاعات میتونه به شخص بده، از جمله همون اطلاعاتی که من بالا نوشتم.



با گذست زمان روز به روز داره گوگل ترنسلیت قوی تر و قوی تر میشه. از سال 2016 گوگل ترنسلیت از الگوریتم جدیدتری برای ترجمه استفاده میکنه که گویا  دقیقتر از الگوریتم قبلی هست اما متاسفانه این الگوریتم جدید برای زبان فارسی هنوز فعال نیست!!!

من الآن فکر می کنم یه راه برای ترجمه از فارسی به انگلیسی اینه که بدیم گوگل ترنسلیت ترجمه کنه و بعد ترجمه گوگل رو خودمون با اطلاعات زبانیمون اصلاح کنیم. البته این برای اصطلاحات و ضرب المثل ها خوب جواب نمیده، مثلا من  به گوگل ترنسلیت این ضرب المثل رو دادم :" مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید میترسه" و گوگل ترجمه کرد:"The snake picked out the black string"  یعنی "مار ریسمان سیاه را انتخاب کرد". کلمه گزیده (یعنی نیش زده شدن) رو گوگل اشتباها گزیده به معنای گزینش کردن در نظر گرفته!!!

هنوز نرم افزارهای مترجم تو ابتدای راه هستن اما من خیلی امیدوارم با توسعه بیشتر هوش مصنوعی این نرم افزارها بتونن ترجمه های دقیق ارائه بدن. مشکل ترجمه دقیق اینه که خیلی وقت ها خود "ترجمه دقیق" خوش تعریف نیست، به این جمله نگاه کنید: " علی یک کتاب ریاضی داشت و با این وجود کتاب ریاضی احمد را هم از او گرفت و بعد کتابش را سوزاند"، حالا سوال اینه: علی کتاب خودش رو آتیش زده یا کتاب احمد رو؟

یه بحث دیگه هم تلفظ هستش، اگر شخصی زبانی رو بعد از سنین نوجوانی یاد بگیره، تقریبا غیر ممکن هست که بتونه با تلفظ خوب و بدون لهجه اون زبان رو حرف بزنه. البته تو این مورد وضع زن ها بهتر از مردهاست و اونها اغلب زبان جدید رو روان تر از مردها صحبت می کنن. ولی راه حلی که به ذهن من میرسه برای این مشکل لهجه، این هست که  اگه یادتون باشه فیزیکدان معروف استیون هاوکینگ نمی تونست صحبت کنه و براش دستگاهی رو ساخته بودن که از طریق اون صحبت می کرد. میشه از اون دستگاه ها برای افراد سالم هم استفاده کرد و مطالبی که افراد میحوان بگن توسط دستگاه بیان بشه و مشکل لهجه از بین بره. شاید اصلا یه روزی بیاد که همه افراد یکی یه دونه از این دستگاه ها تو گلوشون کار بزارن و به جای استفاده از لهجه خودشون از لهجه دستگاه استفاده کنن!!! 


گویا ملخ های صحرایی در جنوب کشور مشکلات زیادی بوجود آووردن. تا جایی که فرمانداری بندر عباس  برای کسانیکه یک کیلو ملخ زنده تحویل بدن، 8 هزار تومان پاداش در نظر گرفته.

حالا این خبر رو ببینید که پلیس لس آنجلس از ریاضی استفاده میکنه تا الگوی جرم در شهر رو به دست بیاره تا بتونه بر اون اساس منابعش رو بهینه تر به کار ببره.

-------

به نظرم میشه به کمک ترکیبی از سیستم های دینامیکی و شبکه های عصبی یک الگو برای حرکت و توزیع ملخ ها در سطح کشور به دست آوورد و بعد بر این اساس، منابع موجود رو (مثل هواپیماهای سم پاش) جوری به کار گرفت که مبارزه با ملخ ها به موثرترین شکل ممکن صورت بگیره.

مدل های ریاضی زیادی در مورد نحوه گسترش بیماری های واگیر تا حالا توسط ریاضیدان ها توسعه پیدا کرده. من فکر می کنم هجوم ملخ ها هم یه چیزی شبیه همین گسترش بیماری های واگیردار هست و میشه مدل های مشابه اون رو برای ملخ ها هم به کار گرفت. میشه به کمک معادلات لجستیک تخمینی از تعداد ملخ ها در آینده نزدیک و در نتیجه منابع لازم برای مبارزه با اونها به دست آوورد.

اگر اطلاعات مربوط به حرکت ملخ ها تاکنون به درستی ثبت شده باشه؛ میشه از این اطلاعات برای آموزش یک شبکه عصبی استفاده کرد تا بشه به کمک اون نحوه حرکت ملخ ها در آینده رو پیش بینی کرد.

------

حس می کنم تهیه چنین الگویی برای حرکت ملخ ها و مبارزه با اونها خیلی کار سختی نیست. دیروز به ذهنم رسید یه پایان نامه کارشناسی ارشد درباره این موضوع تعریف کنم. اما بعدش گفتم احتمالش کمه که چنین پروپوزالی تصویب بشه و دوم اینکه چون هیچ پیش زمینه ای در مورد این موضوع و اینکه واقعا چقدر میشه توش پیش رفت ندارم و می ترسم با شروعش بعدا توش  گیر کنم. و سوم اینکه به دست آوردن دیتای مناسب برای راستی آزمایی مدل ها خیلی سخته و اغلب، نهادهای مختلف یا دیتا ندارن و یا اگر داشته باشن تقریبا محاله که اون دیتا رو در اختیار دیگران قراربدن.

-----------------------

ای کاش وزارت کشور اطلاعات لحظه ای و جامعی رو از نحوه توزیع ملخ ها تهیه میکرد و به طور مرتب اونها رو بروز رسانی می کرد. این اطلاعات در ترکیب با اطلاعات جغرافیای منطقه و آب و هوا میتونست برای تهیه الگوی زاد و ولد و حرکت ملخ ها به کار بره.


امروز یکی از همکارها به من می گفت که مراجع تقلید بیشتر از مردم عادی عمر میکنن و دلایلی هم برای حرفش داشت. بعدا از رفتن اون همکار من وسوسه شدم ببینم حرفش درسته یا نه؟

توی اینجا فهرست 28 نفر از مراجع تقلید شیعه که در حال حاضر زنده هستند و مراجعی که از دنیا رفتن رو میتونید ببینید. من میانگین سن تمام مراجعی رو که در 20 سال اخیر فوت شدن رو حساب کردم.

(70+84+90+93+90+92+85+75+98+87+92+76+96+80+80+73)/(16.)=

                          85.06250000

یعنی میانگین عمر مراجعی که در 20 سال اخیر به مرگ طبیعی از دنیا رفتن حدود 85 سال هست. آیا این مقدار عمر زیادی هست؟ 

میانگین عمر در ایران حدود 75 سال هست و انحراف معیار حدود 15 برای این میانگین منطقی به نظر میرسه (به عنوان مثال این مقاله رو ببینید).  آیا میتونیم بگیم مراجع به طور متوسظ 10 سال بیشتر از افراد معمولی جامعه عمر میکنن؟

جواب من به این سوال خیر هست. چون:

 مرجع تقلید شدن یه جورایی تو سن پیری برای افراد اتفاق میفته و اغلب افراد تازه بعد از سن 70 سالگی به عنوان یک مرجع شناخته میشن. مثلا اگر به همون صفحه ویگیپدیا که لیست مراجع رو نوشته رجوع کنید متوجه میشید که بین مراجع زنده نوشته شده هیچکس سنی کمتر از 70 سال نداره.یعنی اغلب مراجع از بین کسانیکه حداقل 70 سال عمر کردن انتخاب میشن. و ما باید متوسط سن اونها رو با کسانیکه که حداقل 70 سال عمر کردن مقایسه کنیم. امید ریاضی (متوسط) عمر کسانیکه حداقل 70 سال عمر کرده باشن برابر هست با:

یعنی یک فرد معمولی هم که تونسته به سن 70 سال برسه، به طور متوسط میتونه حدود 84 سال عمر کنه. بنابراین به نظر نمیرسه که مراجع به طور متوسط طول عمر چندان بیشتری نسبت به افراد عادی جامعه داشته باشن.