برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

ما ریاضیدان ها!!!

دوشنبه, ۱۲ مرداد ۱۳۹۴، ۰۱:۲۷ ب.ظ
زمانیکه دانشجوی کارشناسی ارشد بودم. چندین دانشجوی دکتری مهندسی برق و کامپیوتر و ... رو می شناختم که میومدن و درس هایی رو با ما در دانشکده ریاضی پاس می کردن. حتی یک بار یکیشون سر کلاس انالیز حقیقی ارشد به استاد گفت که ما درس های لیسانس ریاضی رو پاس نکردیم و وقتی یک مرتبه میاییم به کلاس ارشد، خیلی برامون سخته و از اینجور حرف ها...
اما نکته ای که جالب هست؛ من ندیدم دانشجوهای ریاضی برای آشنا شدن با کاربردهای ریاضی برن و در دانشکده های دیگه درس پاس کنن.
مثلا اگر شما از یک استاد ایرانی که موجک کار می کنه بپرسید، موجک به چه دردی میخوره ممکن هست خیلی سریع به شما بگه موجک ها در زمینه نویز زدایی در مهندسی برق کاربرد داره (جالبه که ما جوری آموزش دیدیم که از چنین جوابی قانع بشیم!!!) ولی اگر از این شخص بپرسید نویز اصلا چی هست؟ تو اغلب موارد درست نمی دونه چیه، یا حتی اگر بدونه، شما اگر ازش بپرسید که چطور با موجک ها نویز زدایی می کنن و یا اصلا خود شما تا حالا برای مسائل ساده با استفاده از موجک نویز زدایی کردید یا نه؟ مطمئنا پاسخش منفی هست.
افراد زیادی هستن که ادعا می کنن مثلا ریاضیات مالی کار می کنن، در حالیکه شاید حتی یک کتاب ساده با موضوع اقتصاد هم نخونده باشن. اون شخص یه معادله دیفرانسیل دیده و شنیده که این معادله دیفرانسیل در زمینه های مالی ظاهر میشه، تلاش میکنه اون رو حل کنه و بر این اساس خودش رو ریاضی مالی کار میدونه. کسی که واقعا میخواد ریاضی مالی کار کنه باید بره دانشکده اقتصاد و یا مدیریت درس پاس کنه و با اساتید این رشته ها دمخور باشه تا مسائل این زمینه رو بهتر بشناسه. واقعا بری من سخته بپذیرم کسی داره ریاضیات مالی کار می کنه و مشغول مدلسازی بازارهای سهام و یا مالیه، ولی حتی نمی دونه چطور میشه سهام خرید!!!
 یا مثلابه کسی که نظریه اعداد کار می کنه می گی نظریه اعداد به چه دردی میخوره میگه در زمینه رمز نگاری کاربرد داره، میگی چه کاربردی داره، میگه هر چی عدد اول بزرگتری داشته باشیم می تونیم به امنیت بیشتری برسیم، بعد ازش می پرسیم چطوری ؟میگه نمی دونم.
واقعیتش اینه که فقط یه چیزی شنیده. اما اگر این شخص می رفت و در دانشکده کامپیوتر درس هایی رو در زمینه امنیت اطلاعات پاس می کرد. خیلی بیشتر میتونست از دانش نظریه اعدادش استفاده کنه.
یا مثلا به طرف میگی هندسه به چه دردی میخوره، میگه هندسه در نظریه ریسمان در فیزیک کاربرد داره، بعد می پرسی این نظریه ریسمان که گفتی یعنی چه؟ میگه یعنی دنیا از رشته های ریزی که ارتعاش می کنن تشکیل شده (البته این رو هم خودش مطالعه نکرده داخل فیلم های مستند دیده) بعد ازش می پرسی خوب هندسه کجای این موضوع کاربرد داره، هاج و واج بهت نگاه میکنه!!!

شاید لازم باشه که  دانشجویان ریاضی  رو مجبور کنیم توی دوره دکتراشون حداقل 8 واحد درس از دانشکده های دیگه پاس کنن تا بدونن جهت گیری شون در تحقیقات آینده باید چطوری باشه. همین عدم آشنایی با زمینه های عملی باعث میشه که ما ریاضیدان ها!!! گاهی وقت ها شرط هایی رو برای حل مسئله بزاریم که در عمل وجود ندارن و یا شرط هایی رو نادیده بگیریم که در عمل وجود دارن.
مثلا ما تو یکی از مقالاتمون برای یکی از مثال هامون در زمینه بازسازی تصاویر، 5 درصد نویز در نظر گرفته بودیم ، یکی از داورها ایرادی که ازمون گرفته بود این بود که چنین سطح نویزی در زمینه بازسازی تصاویر خیلی غیر واقعی هست و در عمل نویز خیلی کمتر از این حرف هاست. علت اینکه ما چنین سطح نویزی رو در نظر گرفته بودیم این بود که ما وافعا نمی دونستیم یک مسئله بازسازی تصویر اصلا چی هست؟ فقط میخواستیم پیش داور افه بیایم  که روش ما در زمینه بارسازی تصاویر نویز دار هم کاربرد داره!!! تو همین زمینه بازسازی تصاویر کتاب های خوبی هست که به طور کامل فرآیند این کار رو توضیح دادن ولی همه ما یه جوری از خوندن اون کتاب ها شونه خالی می کردیم . آخه ما رشتمون ریاضی بود چرا باید می رفتیم مباحث دیگه رو می خوندیم!!!
  • عباسی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی