برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

۵ مطلب در شهریور ۱۳۹۶ ثبت شده است

این نوشته به نظرم جالب بود.

چگونه بازماندگان شما را فریب می‌دهند؟

 
مطلب جالبی هست به خصوص اینکه به کار جالب آبراهام والد ریاضیدان امریکایی مجارستانی تبار طی جنگ جهانی دوم هم اشاره می کنه.

اینجا در مورد مضرات کوله پشتی سنگین برای بچه ها توضیح داده.

40-50 سال قبل سربازان کوله پشتی های سنگینی رو حمل می کردن؛ این کوله پشتی ها به دلیل وزن زیاد باعث جابه جایی مرکز جرم بدن سربازان میشد و سربازان مجبور بودن برای اینکه گشتاور نیروی گرانشی رو که به کوله پشتی وارد میشه رو به صفر برسونن کمرشون رو خم کنن تا مرکز جرم بدن+کوله کاملا در راستای پاها قرار بگیره؛ تا گشتاور نیرو صفر بشه (این خم شدن به جلو باعث میشه که سینوس زاویه بین بردار نیرو و محور دوران, صفر بشه و چون گشتاور نیرو حاصلضرب خارجی نیرو در بردار محور دوران هست؛ این کار باعث صفر شدن گشتاور نیرو میشه). اما امروزه کوله سربازان کاملا تغییر کرده؛ امروزه تو اکثر ارتش های پیشرفته سربازان به جای کوله پشتی هایی که کاملا روی پشت قرار بگیرن؛ نوعی کوله دارن که عملا مثل لباس پوشیده میشه؛ و سربازان بخشی از بارهای خودشون رو در قسمت جلو و بخشی دیگه رو تو قسمت پشت میزارن (حتی تفنگ هاشون رو هم دیگه از شونه هاشون آویزون نمی کنن بلکه در یک جایی رو قسمت جلویی کوله شون قرار میدن) این کار باعث میشه توزیع وزن کوله توی دو طرف بدن متعادل  بشه و مرکز جرم بدن جابه جا نشه و نیازی نباشه که سربازان کمرشون رو خم کنن و فشار کمتری بهشون میاد. 

همین ایده رو میشه در مورد؛ کوله پشتی های بچه ها در مدارس هم پیاده کرد و فشار وارده به بچه ها رو کاهش داد.

آیا واقعا این هزینه ای که انسان ها برای بهداشت می کنن منطقی هست؟

این هم وطن عزیز  60 سال هست حمام نرفته و اصلا بهداشت را هم رعایت نمی کنه و تو این سن ( 82 سالگی) خیلی هم سالم و سرحال به نظر میرسه!!! من فکر می کنم رعایت بهداشت از یک حدی بیشتر نه تنها کمکی یه سلامتی نمی کنه بلکه باعث میشه سیستم ایمنی بدنمون تضعیف بشه و بیشتر مریض هم بشیم.

من یک نفر رو می شناسم که همیشه میوه ها رو نشسته می خوره و می گه اگر میوه رو بشوری طعمش میره؛ خیلیم آدم سرحال و سالمی هست. به نظر میرسه خود این صابون ها و شامپوها و مایع ظرفشویی ها و حتی کلری که به آب بایت تصفیه زده میشه بیشتر بیماری زا هستن تا کمک کننده در برابر بیماری ها.

چند وقت قبل با یه نفر صحبت می کردم کلی در مورد اینکه آدم باید چه کارهایی رو موقع حمام کردن رعایت کنه تا سرما نخوره برام صحبت کرد و گفت خودم اینا رو رعایت می کنم و فقط سالی دوبار سرما می خورم؛ روم نشد بهش بگم من هیچکدوم از این کارهایی که گفتی رو رعایت نمی کنم و 2 سالی یه بار سرما می خورم!!!

این روزها کتاب انیشتین به زبان ساده نوشته ایرا مارک اگدال  با ترجمه تحسین برانگیز سجاد قنبرزاده  رو دارم می خونم. کتاب خیلی خوب و جذاب نوشته شده و سعی کرده ( و به نظر من هم موفق بوده) تا به زبان ساده به تشریح نسبیت انیشتین بپردازه. البته من تازه نصف کتاب رو خوندم!!!

این کتاب می تونه برای هر کسی که اطلاعات کمی در مورد نسبیت انیشتین داره فوق العاده  جذاب باشه. این کتاب تو سایت آمازون هم تونسته 5 ستاره کامل رو بگیره. به هر حال خوندن این کتاب می تونه دیدگاه ما رو نسبت به مفهوم فضا و زمان به کلی دگرگون کنه؛ همونطور که انیشتین این کار رو 100 سال پیش برای فیزیک دان ها کرد و نگاه اونها رو تغییر داد.


تمایز میان گذشته؛ حال و آینده فقط یک توهم است؛ دست کم یک توهم دیرپا    (آلبرت انیشتین)

به نظر میرسه سختی یا راحتی انجام بعضی از کارها بیش از اونکه به خود اون کارها مربوط باشه؛ به طرز نگاه ما به اونها مربوط میشه. سختی هر کاری به اون اندازه ای هست که ما اون رو سخت می گیریم!!! 

سخت ترین قسمت انجام هر کاری برای من همیشه شروع انجام اون کار بوده!!! تا اینکه خود انجام اون کار. حدس می زنم برای اغلب افراد هم همین طور باشه.