برداشت های من از جهان پیرامون

بایگانی
آخرین نظرات

پیشرفت هوش مصنوعی در حل مسائل ریاضی

پنجشنبه, ۱۸ آذر ۱۴۰۰، ۰۵:۵۷ ب.ظ

به گفته‌ دانشمند علوم رایانه، هوش مصنوعی توانایی جدیدی کسب کرده است که تا پیش از این دیده نشده بود؛ به نحوی که اکنون می‌تواند به ایجاد و اثبات قضیه‌های ریاضی جدید کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، محققان توانستند از هوش مصنوعی برای کمک به اثبات و ایجاد قضیه‌های جدید و پیچیده ریاضی استفاده کنند. این کار با همکاری دانشگاه آکسفورد، دانشگاه سیدنی استرالیا و شرکت هوش مصنوعی دیپ‌مایند (DeepMind) انجام گرفت.

دانشمندان از این موفقیت به عنوان گامی بزرگ در جهت افزایش توانایی این سیستم‌ها یاد کردند.

"جوردی ویلیامسون" (Geordie Williamson)، استاد دانشگاه سیدنی و مدیر موسسه تحقیقات ریاضی و از نویسندگان مقاله مربوط به این دستاورد بزرگ می‌گوید: مسائل در ریاضیات به عنوان بخشی از چالش‌برانگیزترین مسائل فکری در نظر گرفته می‌شوند.

اگرچه ریاضی‌دانان از یادگیری ماشینی برای کمک به تجزیه و تحلیل مجموعه داده‌های پیچیده استفاده می‌کنند اما این اولین باری است که ما از رایانه‌ها برای فرمول‌بندی "حدس‌ها" یا ایجاد رویکردهایی برای نظریات اثبات نشده در ریاضیات استفاده می‌کنیم.

"حدس‌ها" در ریاضیات اطلاعات ناکاملی هستند که برای آن‌ها هیچ اثباتی یافت نشده است.

ریاضی‌دانان دانشگاه آکسفورد با استفاده از الگوهای شناسایی شده توسط یادگیری ماشینی ارتباطی شگفت‌انگیز میان متغیرهای جبری و هندسی گره‌ها کشف کردند و قضیه ریاضی کاملا جدیدی در این زمینه ایجاد کردند.

مطالعه گره‌های ریاضی در توپولوژی را "نظریه گره" می‌نامند.

نتایج کار محققان در مجله‌ نیچر (Nature) منتشر شده است. شرکت دیپ‌مایند با برترین ریاضی‌دانان کار کرد تا چارچوبی ایجاد کند که به محققان و هوش مصنوعی امکان همکاری می‌دهد.

به طور معمول بسیاری از فعالیت‌های ریاضی مبتنی بر مشاهده مثال‌ها و یافتن الگو و ارتباط میان آن‌ها است. چنین کاری مستلزم خلاقیت و محاسبات است و در حالی که رایانه‌ها برای دهه‌ها به انجام مورد دوم یعنی محاسبات کمک می‌کردند در مورد اول همیشه ریاضی‌دانان نقش داشتند.

در این تحقیقات جدید دانشمندان نشان دادند که می‌توان از هوش مصنوعی برای بخش خلاقانه کار که محدود به انسان‌ها بود نیز استفاده کرد.

محققان برای بررسی  درست کار کردن این سیستم آن را در دو حوزه متفاوت ریاضیات مورد استفاده قرار دادند و روابط ناشناخته جدیدی در نظریه گره‌ها و نظریه نمایش ترکیبی (combinatorial representation) یافتند. این نشان دهنده آن است که استفاده از هوش مصنوعی نه تنها از نظر تئوری امکان پذیر است بلکه می‌تواند تحقیقات ریاضی جدیدی به انجام برساند.

به گفته‌ی دیپ‌مایند این اولین باری است که اکتشافات ریاضی قابل‌توجهی با استفاده از یادگیری ماشینی انجام شده است.

پروفسور "ویلیامسون" می‌گوید: هوش مصنوعی می‌تواند به ما در یافتن ارتباطاتی که کشف آن‌ها برای ذهن انسان آسان نیست، کمک کند.

=======

این متن من رو یاد کارهای انجام شده توسط ریاضیدان لهستانی- امریکایی 
Siemion Fajtlowicz
در نظریه گراف انداخت. این آقای سیمون یک برنامه کامپیوتری ساخته به اسم گرافیتی، روش کار این برنامه این هست که یک دیتا بیس کامل از انواع گراف ها رو داره، بعد به طور تصادفی گزاره ریاضی تولید میکنه و این گزاره رو روی دیتا بیسش آزمایش میکنه و اگر گزاره در مورد تمام گراف های دیتابیسش درست باشه، اون گزاره رو به صورت یک حدس ریاضی که میتونه اثبات بشه به عنوان خروجی میده. تا سال 2009 این نرم افزار بیش از 894 حدس ریاضی در نظریه گراف تولید کرده و 60 مقاله ریاضی مبتنی بر حدسیاتی  که این نرم افزار تولید کرده توسط ریاضیدان ها نوشته شده. تعدادی از قضیه های کشف شده توسط برنامه گرافیتی رو میتونید اینجا ببینید.

  • عباسی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی